Categories
Hamradio from ISS

Info från Eskil/SM5SRR 8/12

Eskil skriver följande:

Det blev en lång natt på Rymdvakan i kulturhuset på Rymdbas Stockholm där Franska astronauten Jean-Francois Clervoy förklarade för oss närvaranden om det som skedde vid de olika tidpunkter. Själv hade han varit uppe i rymden vid tre olika tillfällen och han kunde därför också kommentera med mycket intressanta detaljer.

När det gäller ARISS kontakten mellan Thunmanskolan och Christer Fuglesang, så ändras inte så mycket. ARISS kollegerna kollar nu upp vilka omloppsbanor som kommer att vara de bästa för vår kontakt. Så fort de har fått fram dem, så överlägger de med oss. De passager vi accepterar (tid på dygnet spelar också en roll),  lämnas då in till NASA som fattar beslut om vilken dag de vill lägga kontakten på.  Själva får vi reda på vilken dag det blir 3 dagar innan själva kontakten.

På skolan hade Thomas Nordlöv och jag idag en repetition på frågorna; både på Engelska och Svenska. Barnen är verkligen motiverade och entusiastiska. Härligt!

Thunmanskolan har fått en del medial uppmärksamhet i press, radio och TV. Det är riktigt kul att se hur spännande eleverna tycker att det är med att hamna i rampljuset.

Nu håller vi tummarna för att Christer skall få komma upp vid nästa startförsök!

Källa: Eskils hemsida

By SM0TGU

Webmaster and member of the AMSAT-SM steering group.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *